Întinerirea pielii feței: produse și proceduri eficiente

utilizarea lămâii în scopuri anti-îmbătrânire

Procesele naturale de îmbătrânire, genetică, impactul factorilor negativi externi contribuie la o schimbare a texturii și a aspectului pielii feței. Cosmeticele și procedurile care vizează întinerirea îi ajută să-i redea sănătatea, elasticitatea și netezimea. Vă vom spune în detaliu cele mai populare practici dermatologice de mai jos.

În funcție de obiectivele și gradul de expunere, se disting procedurile anti-îmbătrânire superficiale și minim invazive. Acestea vizează rezolvarea unui număr de probleme dermatologice:

  • completează și activează producția de colagen nou;
  • preveni fotoimbatranirea pielii;
  • uniformizați ușurarea feței;
  • combate ridurile și hiperpigmentarea;
  • strânge și hidratează pielea;
  • îndepărtați o nuanță inegală și plictisitoare.

Produse cosmetice pentru întinerirea feței

Cel mai simplu mod de a face față primelor semne ale îmbătrânirii feței este îngrijirea corectă la domiciliu: creme, seruri, măști. Eficacitatea unui agent anti-îmbătrânire va depinde de ingredientele active și de concentrația acestora, precum și de tipul și starea epiteliului.

Ce trebuie să căutați în compoziție:

  • retinoizi(compuși organici ai vitaminei A) reduc ridurile și cutele fine;
  • hidroxi acizi: Alfa hidroxi acizi (AHA), beta hidroxi acizi (BHA) și polihidroxi acizi exfoliază ușor stratul epitelial exterior și stimulează formarea de celule noi;
  • acid hialuronic: ajută la reținerea umezelii în piele;
  • niacinamidă: antioxidant, previne apariția ridurilor, crește elasticitatea și reține umezeala în piele;
  • peptide: stimulează producția de colagen nou și netezesc textura dermică;
  • extract din seminte de struguriare proprietăți antiinflamatoare și antioxidante, favorizează producția de colagen;
  • Coenzima Q10(CoQ10) protejează pielea de leziunile superficiale;
  • extracte de ceai verde și negruau proprietăți antiinflamatorii și conțin antioxidanți;
  • vitamina C(acid ascorbic): antioxidant, protejează fața de efectele negative ale razelor solare și ale radicalilor liberi, previne apariția ridurilor și stimulează producția de colagen;
  • vitamina E(alfa-tocoferol) ajută la refacerea și netezirea epiteliului.

Proceduri dermatologice de întinerire facială

Când procesul de îmbătrânire devine evident, metodele non-invazive de reafacere pot îmbunătăți starea pielii.

Peeling chimic.În timpul procedurii de întinerire a feței, se utilizează o soluție acidă pentru a elimina deteriorarea superficială a epiteliului: cicatrici și riduri fine. Rezultatul durează câțiva ani și depinde de puterea acidului și de adâncimea de peeling.

Efecte secundare: arsuri, umflături și roșeață, care pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni (în funcție de puterea coajei). Cojile chimice medii până la adânci prezintă riscul infecțiilor bacteriene.

Resurfacing cu laser.Pentru întinerirea pielii faciale cu laser, se folosește un laser care fie îndepărtează stratul de suprafață al epiteliului, fie îl încălzește, stimulând astfel formarea de colagen nou.

Tratamentele cu laser ablative îndepărtează stratul superficial al pielii, dar necesită o perioadă de recuperare de la 7 la 14 zile. Procedurile non-ablative acționează asupra dermului cu căldură fără a o deteriora și nu necesită reabilitare.

Rezultatele întineririi persistă mulți ani, dar necesită o îngrijire adecvată de urmărire: protecție solară, utilizarea produselor cosmetice anti-îmbătrânire.

Efecte secundare: arsură, mâncărime, descuamare, umflături și roșeață. Pe măsură ce epiteliul se vindecă, acesta poate expira sau blister. Timp de câteva luni, pielea este foarte sensibilă și are o nuanță roșiatică.

Proceduri de întinerire facială minim invazive

Pentru cei care nu sunt pregătiți pentru o perioadă lungă de reabilitare, puteți practica tehnici de întinerire minim invazivă.

Microneedling. . . În timpul procedurii, cocktailurile meso sunt introduse sub piele cu ajutorul unui dermaroller special. Acele mici străpung epiteliul și injectează amestecul de nutrienți, stimulând producția de colagen și elastină. Procedura are un efect cumulativ care se realizează pe parcursul mai multor luni.

Efecte secundare: peeling, echimoze, sângerări, risc de infecție bacteriană.

Terapia cu botulin. . . Injecțiile cu toxină botulinică de tip A sunt probabil cea mai populară metodă minim invazivă de întinerire. Ingredientul activ din injecție blochează semnalele nervoase ale mușchilor faciali în locurile în care apar cutele. Acest lucru duce la relaxarea și netezirea ridurilor lor. Rezultatele injecției apar în decurs de o săptămână și durează trei până la patru luni. Ridurile se întorc atunci când toxina dispare.

Efecte secundare: cefalee, simptome gripale, umflături, vânătăi sau durere la locul injectării, slăbiciune musculară, pleoape căzute.

Umpluturi. . . Materialele de umplutură sunt injectate sub piele pentru a restabili contururile naturale ale feței. Ca umplutură, se utilizează acid hialuronic, acid poli-L-lactic sau preparate complexe, care acționează mai eficient.

Tipul preparatului, cantitatea și calea de administrare depind de zona în care va fi livrat materialul de umplutură. Injecțiile corective sunt adesea folosite pentru a crește volumul buzelor și obrajilor, pentru a elimina ridurile profunde, cercurile sub ochi și liniile verticale pe față. Rezultatele întineririi apar imediat și durează de la câteva luni la câțiva ani, în funcție de materialul de umplutură utilizat și de caracteristicile individuale ale pielii umane.

Efecte secundare:durere, umflături, roșeață, erupții cutanate, vânătăi și mâncărime.